Baasneere: Els voluntaris tornen a Algemesí deixant encaminat l’edifici de l’administració i les latrines del centre de secundària que Algemesí està construint al cor d’Àfrica.

Durant prop d’un mes de treball, dos dels arquitectes, voluntaris d’Algemesí Solidari, han deixat encarrilat el podi on s’asseu l’edifici, el sistema de voltes que configuren el sostre i l’estructura on s’instal·laran les plaques finals.

 

L’equip d’arquitectes, patrocinats per l’Ajuntament d’Algemesí, van eixir de València el passat dia quatre per a fer el seguiment a peu d’obra de la construcció de la segona fase del centre escolar. En concret tres joves, dos des quals tornen hui, i la tercera que es quedarà a Baasneere per a realitzar el treball final de master que tractarà sobre l’arquitectura al poblat.

 

Cal assenyalar que, la comitiva d’Algemesí, va viatjar amb una vintena de parells d’esportives per als treballadors que estan construint l’edifici i també per als habitants del poble. Les sabates són, d’entre les necessitats bàsiques, molt apreciades per la gent del poblat, ja que no disposen dels recursos per a adquirir-les i treballen descalços o en unes males condicions.

Durant aquests dies, els voluntaris han estat en contacte directe amb l’arquitecte responsable del projecte, Juan Vicente Maravilla, per a poder revisar les obres que fins ara ha fet l’empresa constructora, plantejar el podi, que dóna suport a l’edificació i acabar d’enllestir el sostre. En aquest punt, cal ressaltar el fet que es mantenen  les mateixes característiques de l’aulari amb un sistema de voltes que recupera la tradició antiga de construcció i que permet suavitzar les extremes temperatures que s’enregistren en la zona.


 

 

 

 

 

 

 

Els voluntaris també han realitzat la plantació dels arbres que envolten el centre educatiu per a completar el complex.

 

La primera fase, l’aulari, ha sigut ja utilitzat enguany pels alumnes de tots els poblats que envolten a Baasneere en un radi de 30 quilòmetres. Aquests xiquets i xiquetes ha pogut finalment estudiar l’ensenyament secundari i evitar el llarg camí fins a la capital, entrebanc que provocava un gran abandonament dels estudis.

Ara, Algemesí Solidari està alçant la segona fase del projecte que inclou l’edifici de l’administració, amb sales per al professorat, i les latrines, a més d’un pati interior.

 

Molt prompte, tindrem els seus testimonis directes. Només arriben a l’aeroport! Benvinguts valents!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.