El dissabte 25 d’abril de 2015 a les 11.57 h el terra tremolà, fet que va canviar per sempre la història de Nepal. Un moviment sísmic de magnitud 7,8 Mw s’emportà en pocs minuts la vida de milers de persones i enderrocà centenars d’habitatges, temples, escoles i hospitals.

Més d’un any després d’aquesta tragèdia són encara moltes les necessitats que falten per cobrir a la regió de Rasuwa, una de les més afectades, i passaran molts anys abans que puguen recuperar la seua normalitat, si aquesta normalitat és possible.

És per aquest motiu que tres associacions del nostre poble, com són Algemesí Solidari, el Col·lectiu d’Amics Muntanyencs d’Algemesí (CAMA) i La Casa Cantonera, s’han unit per iniciar aquesta campanya solidària i ajudar a pal·liar els devastadors efectes del terratrémol que hui en dia continuen sent ben visibles.

Un grup de membres d’aquestes associacions locals han visitat recentment les zones afectades pel sisme per comprovar de primera mà quines són les necessitats actuals de la població nepalesa i prioritzar la destinació de les ajudes.

Amb la teua, ajuda mitjançant la compra d’aquestes banderes i la difusió de la campanya, estàs fent possible que es puguen dur a terme dos projectes importants que detallem a continuació.

 

PROJECTES

1. Escola d’educació primària

Col·laborem en la construcció d’una escola d’educació primària on assistiran els xiquets i xiquetes de les nou aldees que conformen el poblat de Haku. Els poblats sumen un total de 203 estudiants. L’escola ja ha començat a construir-se i tindrà un total de 4 aules.

Pressupost total del projecte: 21.362 €
Quantia restant per acabar el projecte: 11.000 €
Despeses mensuals: 1.580 € (material escolar, salaris dels mestres, manteniment…)

2. Agricultura sostenible

El principal objectiu és aconseguir que els habitants de Haku passen d’un cultiu de subsistència a un cultiu sostenible, amb el qual no només poder aconseguir aliment per al dia a dia, sinó desenvolupar l’economia familiar mitjançant la venda d’excedents.

Constarà de dues fases on es proveirà als agricultors d’eines de treball, llavors, fertilitzants, substrats, i la construcció de sistemes bàsics de regadiu, i se’ls formarà perquè aprenguen a cultivar diferents productes, com ara el café, d’alta demanda i amb un bon preu al mercat. A més, es crearà una xarxa de contactes regionals per a la venda del producte excedent i, més endavant, una xarxa de contactes europeus per a l’exportació dels aliments.

Actualment, ja s’està treballant amb 71 agricultors de les 9 aldees de Haku. S’estima que siguen capaços d’abastir les necessitats de 94 famílies en pocs mesos.

Pressupost de la 1a fase: 10.500€
Pressupost de la 2a fase: 7.200€