Basneere a Algemesí. Intensa Trobada entre els dos pobles

 Basneere a Algemesí Els representants de Burkina Faso, que ens visiten aquesta setmana a Algemesí, han expressat el seu sincer agraïment a tota la ciutat pel treball que s’està fent a Basneere

El Cap de Basneere, la Tinent Alcalde de Kaya , capital  on pertany Basneere, i el representant de l’ONG A3B van rebre una gran benvinguda al nostre Consistori. També l’ajuntament de València va mostrar a la delegació burkinesa els llocs emblemàtics de l’edifici de la “Casa Gran”.

La recepció oficial de l’Ajuntament d’Algemesí es va convertir  anit en  tot un emotiu esdeveniment d’agraïment mutu tant pels convidats de Basneere com per part de la Corporació Municipal i els representants d’Algemesí Solidari.
El cap de Basneere, Naaba Boulga, es va referir al gran treball que està fent Algemesí al seu poblat per a millorar les condicions de vida, tant amb la construcció d’un pou d’aigua, la restauració del centre de salut i ara amb l’edificació del Centre de Secundària.
Des de l’Ajuntament, l’alcaldessa , Marta Trenzano, va destacar que el suport a Algemesí Solidari  està assegurat i, per tant els projectes que s’estan fent a Basneere, no depenen de cap color polític. El motiu, segons Trenzano, és aquesta solidaritat prové de tot el poble.
També el president d’Algemesí Solidari, Xavi Ferragud, va assegurar que l’intercanvi cultural, tradicional i humà que s’està donant és una experiència que durarà tota la vida ja que es tracta de caminar cap un món fratern i solidari on allò més important són les persones.
L’Ajuntament va obsequiar amb un conjunt de “socarrats” amb els balls que eixiran a la plaça a partir del dia 7 i al saló de plens del Consistori es quedarà de record un quadre artesà, portat des de Basneere.

 

Basneere Algemesí Solidari Ajuntament

Algemesí Solidaridad Basneere

 

 

Pels carrers de València.

En els dos primers dies de visita a les nostres terres, la delegació de Basneere ja ha visitat bona part dels monuments històrics més importants de la ciutat de València, els racons de l’edifici municipal i els paratges que l’envolten. A l’ajuntament van ser rebuts pel regidor d’hisenda, Ramón Vilar, qui els va explicar la història de la ciutat i el funcionament de l’administració local amb els seus òrgans de govern. Van visitar el Museu de la Ciutat, el Palau de Cristall, i el Saló de Plens.
A primera hora ja havien visitat la Catedral on els arxivers també els van mostrar el Museu Catedralici, l els van acompanyar a pujar a El Micalet. La delegació va visitar l’església de Sant Nicolau, La Llotja, el Mercat Central, Les Torres de Serrans, Les Corts i el Palau de la Generalitat. La comitiva va dinar en la fundació dels obrers de Sant Vicent Ferrer, dedicada a la reinserció de persones discapacitades.
La Comitiva va passar un segon dia dedicat a la natura. La Devesa, l’Oceanogràfic i la mar van ocupar tot el matí de dimarts.

Els representants de Basneere estaran a Algemesí fins el dia 10 de setembre després de presenciar les processons de la Mare de Déu de la Salut.

BAsneere a. València

Amb el Penó de la Conquesta

 

 

Basneere a l'Ajuntament de València

Al balcó de l’Ajuntament de València

Leave a Reply

Your email address will not be published.