Comencen els actes de Pobresa Zero 2018 sota el lema “Innovant, Algemesí Sostenible”

Acabades les festes, Algemesí posa en evidència la solidaritat de grans i menuts de tot el municipi.

Enguany, la programació de Pobresa Zero començarà els pròxims dies a tots els centres escolars amb un seguit d’activitats, dins les aules, on els alumnes faran propostes per aconseguir una ciutat sostenible i social per a les futures generacions.

El progrés de les últimes dècades ha donat com a resultat un món on el menjar és escàs per a moltes famílies, la contaminació ens envolta, les persones són només mà d’obra en les empreses i les diferències entre uns i altres es van fen més grans cada dia. A més a més, les lleis que s’estableixen per a evitar-ho s’incompleixen majoritàriament i de manera sistemàtica.

És per això que enguany, els actes de pobresa zero pretenen que ens detenim a pensar on anem i què podem fer per a aconseguir que Algemesí siga una ciutat sostenible en tots els aspectes.

 

De primer, els alumnes treballaran en totes les escoles des del funcionament de la seua pròpia aula en matèria de consum, amb la norma de les tres erres, reciclatge, reducció i reutilització, fins a iniciatives a través de les xarxes socials que proposen solucions.

 

Cinc dies assenyalats per a tota la població

 

Com cada any, les activitats per a què puga participar tot el poble inclouran una conferència, una pel·lícula de cine i una exposició;  a més de la jornada central amb la cercavila i el dia en què podem fer esport i aportar el nostre gra d’arena als projectes solidaris que Algemesí Solidari té en marxa.

D’aquesta manera, el dia 18 d’octubre s’inaugurarà al Museu de La Festa una exposició de pintures de Xavi Ferragud sobre “Històries saharauis”.

Divendres, dia 19 hi haurà cinefòrum, organitzat per l’Ullal Cultural, al saló de Maria Auxiliadora. Els actes seguiran la setmana següent. El dia 24, els professors Emèrit Bono i Ferran  Lluch oferiran una conferència sota el títol “Algemesí Sostenible”.  Tots els actes començaran a les 20 hores.

La gran cercavila es farà el divendres dia 26 d’octubre  i eixirà des del Parc Salvador Castell a les 19:30 i acabarà a la Plaça Major.

Dissabte dia 27 d’octubre la festa contra la pobresa i la desigualtat es traslladarà al Poliesportiu. Com cada any “Mou-te per la Pobresa” començarà de bon matí amb tota classe d’esports on tothom podrà participar. El matí finalitzarà amb una paella en el mateix poliesportiu. La recaptació anirà destinada a la construcció del Centre d’Ensenyament secundari que està realitzant Algemesí Solidari a Baasneere.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.