Comencen les obres de la Biblioteca del Raval; un projecte impulsat per Algemesí Solidari

Biblioteca El Raval

Així serà la futura biblioteca de El Raval.

L’obra es construirà amb les 17 mil rajoles de BTC que van fabricar un grup de joves del barri durant l’estiu de 2016.

El projecte va ser impulsat des d’Algemesí Solidari amb la intenció que els mateixos veïns d’aquesta zona de la ciutat treballaren en la fabricació de les rajoles que formarien la seua biblioteca. La seua fabricació és la mateixa amb què Algemesí Solidari està alçant un gran centre de secundària a Baasneere, a Burkina Faso, on enguany ja està en funcionament l’aulari va a iniciar-se la construcció dels edificis d’administració i les latrines.

La iniciativa de traslladar l’experiència de Baasneere a un dels barris amb dificultats d’Algemesí va sorgir precisament com a estímul i per a dotar a la zona d’un centre de trobada i animació a la lectura.

La biblioteca s’alça en una parcel·la de més de 285 metres quadrats situada

junt al col·legi Salvador Andrés junt al grup de vivendes José Sales.

L’estiu de 2016 es va realitzar el taller per a produir les 17 mil rajoles de BTC que es necessitaven.

Durant el 2017, l’Ajuntament i la Conselleria de Vivenda van signar un conveni segons el qual, la Generalitat va cedir els terrenys situats junt a l’escola.

El mes d’octubre passat es van adjudicar les obres a una empresa constructora per un total de 226 mil euros, l’opció més convenient de les tres que es van presentar, d’acord amb l’adjudicació del projecte.

A partir d’ara, les obres hauran de marxar a bon ritme en tant que aquestes inclouen l’urbanització exterior i han d’estar finalitzades en un termini de 6 mesos. És a dir, en principi abans de setembre.

 

El Raval febrer 2018

Arranquen les obres!

biblioteca Raval febrero 18

Molt prompte, ací s’alçarà un edifici cultural i especialment social.

 

Una obra per a millorar un dels antics barris d’Algemesí

Aquesta obra està situada precisament en una de les zones de la ciutat que necessiten de major atenció social i econòmica.

Recordem que el barri del Raval de Sant Roc va nàixer amb la prolongació del Carrer Muntanya, fa més de tres segles, i que va ser amb l’arribada del ferrocarril, el 1856, quan va quedar separat de la població per les vies del tren. Arran de la riuada de 1957, l’Obra Sindical de la Llar, va construir unes vivendes molt econòmiques anomenades “Grup José Sales,” també com a símbol de l’arquitectura moderna. L’any 1968 s’alçaria l’actual escola Salvador Andrés i mig segle després el barri disposarà d’una fantàstica biblioteca escolar feta, en part, pels seus mateixos habitants.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.