Dimecres pròxim arranquen les jornades “Al voltant d’Àfrica” a Algemesí.

Enguany el centre d’atenció ens portarà a conèixer directament l’evolució i la situació política que viu Burkina Faso. El país, que va enderrocar un dictador, intenta avançar en la línia del nom en què es reconeix com a “País dels Homes ‘Integres”

Algemesí està dedicant un gran esforç social, econòmic, solidari i il·lusionant per ajudar a que els seus somnis siguen una realitat.

Aquest és un dels motius principals per a què les Jornades-2018 vagen dedicades a que els nostres conciutadans coneguen què està passant a Burkina Faso, d’on venen i com la seua gent està implicada en recuperar l’honradesa d’un estat, agranant com siga la corrupció política i burocràtica.

Dimecres, dia 11, a les 19:30 en el saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí tindrem dos convidats excepcionals. Es tracta de Sama Karim més conegut com a Sams’K le Jah . Sama Karim és un músic d’èxit i locutor de ràdio que va formar part en la fundació del moviment Balai Citoyen, que va contribuir activament a derrocar a Blaise Compaoré a Burkina Faso l’any 1914.

Smokey, o Serge Bambara, també cantant i actor de cinema, cofundador del moviment Balai Citoyen amb Sama Karim, continua combatent per la llibertat a l’Àfrica dins Balai Citoyen.

Smokey

Sama Karim

 

 

 

 

 

 

 

El poble va eixir a lluitar, molts van morir en aquesta insurrecció, i va aconseguir reprimir un colp d’estat, convocar eleccions legislatives i presidencials.

Ara, el poble s’enfronta al judici per l’assassinat del president Thomas Sankara a mans de Blaiose Campaoré, el dictador que el pujà al poder, el 1983, com a president i dos anys més tard l’assassinaria.

Thomas Sankara va ser qui va rebatejar el país com a Burkina Faso, “el País dels homes íntegres”.

La lluita del poble va tombar 27 anys de dictadura

 

Sama Karim i Smokey, dos  lídesr lluitadors

Sama Karim i Smokey arribaran directament a Algemesí des de Burkina per a explicar-nos el paper del moviment Balai Citoyen en la democratització d’Àfrica i la lluita per un futur digne. Ara mateix vigila i treballa perquè les persones es comprometen i demanen explicacions al poder.

També dona suport a uns altres moviments que lluiten per la llibertat a l’Àfrica.

Sama Karim sol dir que des de Burkina, Mali, Niger, Senegal o Sudàfrica es pateixen les mateixes dificultats per al desenvolupament social i econòmic.

Algemesí ajuda amb moltes ganes a que arribe aquesta prosperitat i, mitjançant Algemesí Solidari, ha aconseguit  molt de treball reparar un centre de maternitat, obrir un pou d’aigua i contruir un centre d’ensenyament secundari a Burkina, a la població de Baasneere.

Dimecres tindrem una gran oportunitat per saber-ne molt més a Algemesí, Us esperem a les 19:30 a l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.