Els voluntaris d’Algemesí Solidari es troben ja de camí cap a Baasneere  per a fer el seguiment de les obres del Centre de Secundària i dur endavant una “Campanya de salut bucodental”

Durant les pròximes setmanes, tres arquitectes faran, a peu d’obra, el seguiment de la construcció de la Segona Fase del Centre Educatiu que la nostra ONG està construint al poblat. Al mateix temps, tres especialistes en salut dental realitzaran revisions a prop d’un centenar de xiquets i xiquetes.

Els voluntaris han eixit de matí carregats amb medecines de primera atenció aportades per dues farmàcies d’Algemesí.  També aportaran 35 parells de calcer per als habitants del poblat.

Els tres arquitectes estaran a Baasneere fins el pròxim dia 30 de setembre per a finalitzar l’edifici que acollirà l’administració del centre de secundària i les latrines que s’ inclouen en la segona fase.  Allà revisaran l’obra construïda , realitzaran la base de l’edifici i s’encarregaran de plantejar i seguir el final d’aquesta part del conjunt arquitectònic. Es tracta de tres joves, una d’elles becada per la Universitat Politècnica de València,  que treballaran dirigint  l’empresa constructora local i els obrers que han sigut contractats de Baasneere, en contacte amb Algemesí, concretament amb  l’autor i arquitecte del projecte Juan Vicente Maravilla.

Aquesta segona fase es troba ja molt avançada. De fet, en aquests moments s’està a punt de realitzar les voltes del sostre i ja està finalitzada la construcció dels murs de l’edifici.

 

 

 

 

 

 

 

 

La primera fase, que es correspon amb l’aulari, ja ha estat en funcionament el curs passat, ocupa una superfície de 300 metres quadrats on es distribueixen tres aules interiors de 65 metres amb una capacitat per a 180 alumnes.

Cal recordar que, en aquest projecte, Algemesí Solidari ha obtingut la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí, les universitats públiques valencianes, la parròquia Maria Auxiliadora d’Algemesí, l’institut Arabista Ribera de Carcaixent, el col·legi Alberto Tortajada  a més de diverses empreses locals.

Campanya de Salut Bucodental

Amb els voluntaris que seguiran les obres del centre escolar viatgen tres professionals sanitàries que realitzaran revisions bucodentals als xiquets i les xiquetes a l’hospital catòlic de la localitat de Ban gestionat per l’associació A3B (Càritas a Burkina Faso).

Les professionals pertanyen a la clínica d’Algemesí  Cliniksalud que s’ha ofert per a poder ajudar treballant en diversos àmbits.

Per una part s’informarà als menors de les maneres de previndre infeccions bucals, hàbits d’alimentació i durant tres dies es realitzaran revisions.

Només arribar es farà entrega en el centre de salut de Baasneere de les medecines de primera necessitat que han aportat els veïns d’Algemesí i que han sigut recollits en les farmàcies de la localitat Tarazona i Andrés Pérez.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.