Els voluntaris de Refugia’l aporten enguany més del doble que l’any passat en ajuda als refugiats. Gràcies Algemesí!

             Des de juny fins a setembre no cessarà la presència de voluntaris de la nostra ciutat a Atenes.

Des què tornaren l’estiu passat d’Atenes, els voluntaris d’Algemesí Solidari no han cessat de fer activitats per a recaptar diners i poder millorar la vida d’aquestes persones, atrapades en un carreró sense eixida.

Enguany però, s’ha multiplicat l’ajuda gràcies a la implicació d’entitats i institucions de la nostra ciutat.

L’acció de mestres o polítics locals ha sigut un gran exemple. Més encara des què els nostres joves han pogut transmetre de primera mà el que cada dia passa als camps de refugiats, als edificis ocupats, als vaixells que arriben a Grècia.. i sobre tot, la possibilitat d’ajudar com siga des de casa, des d’Algemesí.

Algemesí ha recollit 14 mil euros per als refugiats.

Refugia’l va començar la campanya de recollida de fons en desembre, amb una xarrada al Casino Lliberal amb l’ONG Provocant La pau. Amb aquesta organització s’està mantenint un edifici-maternitat allunyat de les màfies a Atenes.  La xarrada es va acompanyar d’un esmorzar-solidari on els assistents pogueren fer les seues aportacions.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Algemesí va destinar el sobrant econòmic d’una partida de solidaritat a aquesta causa. La Parròquia Maria Auxiliadora va fer també una de les grans campanyes de sensibilització i recaptació d’ajuda. El Nadal va estar dedicat als refugiats i tota la comunitat educativa d’aquesta Parròquia es va bolcar amb el greu problema.

Visita als Instituts i Escoles d’Algemesí

 

Fins ara, s’han realitzar un esmorzar solidari més al mercat, visites als dos IES públics de la ciutat a més dels col·legis Santana i Els Maristes, una xarrada amb l’associació feminista “L’eixam” i la gran “Ruta Solidària” on un centenar de persones va dedicar un camí gastronòmic a ajudar als refugiats.

 

 

 

Una maleta plena de roba i medecines

Com ja va passar l’any passat, Refugia’l ha aprofitat el viatge per aportar les necessitats més bàsiques que s’estan demanant des d’Atenes.

Moltes persones han entregat roba d’estiu per a xiquets acabats de nàixer, nadons, i medicaments gràcies a la recollida realitzada en la Farmàcia Tarazona de la ciutat.

L’edifici, llogat per les ONG’S on participa Algemesí Solidari, està ja en condicions de ser ocupat. S’han fet els espais de les plantes, s’ha adequat la cuina i els banys, així com els llocs per atendre lactants i embarassades.

Ara, es tracta d’ajudar a que la normalitat puga arribar a unes persones que cada vegada ho tenen més difícil.

La situació a Atenes es va enquistant i les famílies que varen fugir de la guerra veuen que res està canviant.

Els nostres voluntaris intentaran posar un granet de sorra entregant-los allò que tenen: el seu treball durant les seues vacances.

Solidaritat de Maria Auxiliadora

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.