Els xiquets d’1 i 2 anys del Carrascalet fan una crida als ciutadans d’Algemesí perquè els ajudem a recaptar diners per a què els menuts de Sudan del Sud no passen fam.

Participem tots en la “Cursa Solidària” Dimecres que ve a les 15:30 a la Plaça Espanya!

Es tracta d’un projecte que L’Escola Infantil Municipal Verge del Pilar, porta realitzant ja dos anys treballant la solidaritat dels xiquets més menuts.

Durant tot el curs, dins les aules, els xiquets han vist com molts menuts d’unes altres zones del planeta pateixen desnutrició per manca d’aliments i aigua. Aprenen que aquests xiquets necessiten de la seua col·laboració i que és precís ajudar-los.

Per això, la seua escola ha convocat una cursa solidària dimecres que ve. En aquesta cursa pot participar tothom. Els donatius que s’arrepleguen aniran destinats a l’ONG Save the Children que està realitzant una campanya contra la desnutrició infantil

Segons expliquen els mateixos mestres, “Donat que el trajecte a recórrer és molt curt, recordeu que l’edat dels corredors és 1 i 2 anys, no requereix d’estar en bona forma física. El recorregut es pot fer corrent, caminant, al braç, assegut en el carro…perquè en la nostra cursa no és important la velocitat, ni qui arribarà primer, el que realment importa és ser solidaris amb els xiquets i xiquetes que pateixen fam.”

 

 

Els alumnes de l’IEM Verge Del Pilar

No hi ha aigua, No hi ha aliments…Sudan del Sud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorsal ZERO per a poder fer donatius

La fórmula que han elegit permet que tothom s’implique. Com que els menuts són molt xicotets, ells i  les seues famílies busquen patrocinadors que els entreguen un donatiu a canvi de la carrera que realitzen. Per descomptat hi ha un dorsal Zero per a poder aportar diners sense participar en la cursa.

Ara bé, en les dues experiències anteriors s’ha comprovat que es passa una estona festiva amb l’alegria de poder ajudar on es necessita.

L’Escola compta amb uns 33 alumnes que ja en 2016 van recaptar 700 euros i en 2017 un total de 1.200. Amb aquestes quantitats es va poder combatre la desnutrició infantil al Sahel, i excavar un pou a Etiòpia.

 

Sudan és ara mateix el país més afectat pel canvi climàtic i a una sequera que no es coneixia des de fa 80 anys, se sumen les tempestes seques d’arena o les plagues que estan multiplicant la desnutrició. La situació és tan greu que es depèn de l’ajuda alimentària d’occident. Aquesta situació  fa pensar  que Sudan serà el primer país inhabitable a causa del canvis climàtics.

 

Hi ha més de 12 milions d’habitants del país que ens necessiten! Són més de 12 milions de motius per a participar amb els xiquets de l’IEM Verge del Pilar!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.