Fem una passejada pel poble amb Algemesí Solidari

La nostra organització ha volgut començar els actes de Pobresa Zero amb una mostra al carrer dels projectes que estan desenvolupant-se  fa anys, des del nostre municipi , gràcies a l’ajuda dels veïns i les veïnes.

 

Es tracta de cinc grans cartells desplegats  que es troben a la porta de centres neuràlgics d’Algemesí.  Estan situats a les portes de l’Ajuntament, el Mercat, el Museu de la Festa i la Biblioteca.

En cadascun d’ells podrem observar de manera resumida una desena d’actuacions, unes que estan ja aconseguides i unes altres en marxa.

Recorrem Burkina Faso, Athènes, El Nepal i Algemesí

Ens acompanyeu ?

Si comencem ara mateix per l’Ajuntament podrem vore i llegir l’actuació que s’està realitzant a Athenes amb els refugiats, amb la col·laboració en un centre de maternitat per a famílies en risc d’exclusió, per part de Refugia’l.  En el mateix espai, trobem l’escoleta infantil que l’associació “Banderes per Nepal” va aconseguir alçar a la zona després del terratrèmol que va sacsejar el país l’any 2015

 

Pugem pel Carrer Muntanya i a la porta del Casino vegem un gran cartell que ens explica el treball que fan els joves d’Algemesí a Baasneere en un campament d’estiu on conviuen amb els xiquets i xiquetes del poblat i també amb joves, com ells, que fan de monitors en un intercanvi cultural d’impacte. En el cartell, també trobem el primer dels projectes que es va fer realitat a Baasneere: la construcció d’un pou d’aigua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seguint la nostra ruta, al Mercat, trobem dos grans treballs que s’estan fent, també a punt de concloure, a la nostra ciutat, a Algemesí. Es tracta de la biblioteca del barri del Raval i un estudi sobre la pobresa en el municipi.

Si continuem uns metres arribem a la porta de La Biblioteca on tenim detallat el Centre de Secundària, del qual està a punt de concloure  la seua segona fase. L’aulari ja ha sigut utilitzat pels majors de 12 anys de Baasneere i els pobles que l’envolten.  Així mateix es pot vore l’edifici que acull el centre de salut. Aquesta va ser la segona infraestructura que va realitzar Algemesí Solidari a Baasneere i dóna servei a unes 10 mil persones cada any.

Per últim, en el Carrer Nou, a la porta del Museu, se’ns detalla com està gestionant-se l’hort urbà La Tancadeta, on els ciutadans conreen  els seus aliments de manera saludable i intercanvien parers. Una gran fotografia ens recorda la campanya anual de Pobresa Zero.

Els  cinc cartells aniran intercanviant-se  de lloc cada cert temps per a què tothom puga accedir a ells

Algemesí s’escriu amb “S” de Solidaritat!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.