Hem d’anar! Tenim una visita excepcional que hem d’aprofitar. Dilluns 19, la Ministra d’Afers Socials del Polisari ens explicarà la situació als campaments saharauis.

La ministra visitarà Algemesí convidada per l’ONG AAPSD (Associació d’ajudes a Persones Saharauis amb Discapacitat).Es tracta d’una visita de treball que s’aprofitarà perquè tots els ciutadans d’Algemesí pugen conèixer quins són els problemes actuals dels refugiats en els campaments de Tindouf i la lluita que mantenen per la seua identitat i la  seua llibertat des de fa 42 anys.

Evidentment, també ens informaran de primera mà del treball que està fent l’AAPSD amb els xiquets i les xiquetes discapacitades que viuen als campaments.

Baida Embarec serà rebuda oficialment per la corporació municipal d’Algemesí encapçalada per l’alcaldessa Marta Trenzano. Després es mantindrà reunió amb els integrants de l’AAPSD per a estudiar un nou projecte que l’associació vol posar en marxa l’any pròxim.

L’endemà dimarts també hi haurà una altra reunió amb el Diputat Provincial de Cooperació, Emili Altur.

La ministra estarà a companyada de Mohammed Fadel Bakay, que és el responsable dels projectes de cooperació que l’AAPSD desenvolupa en els campaments de refugiats.

L’associació tracta d’ajudar, especialment xiquets i xiquetes, amb discapacitat que viuen en els campaments i està integrada per ciutadans d’Algemesí i també de València i unes altres poblacions de la comarca.

Des de fa sis anys porta ajudant més d’un centenar de famílies saharauis..

Leave a Reply

Your email address will not be published.