Les iniciatives solidàries d’Algemesí sorprenen al públic de València.

Els assistents destaquen l’esforç i dedicació de la població i el seu Ajuntament a la solidaritat.

L’exposició dels projectes d’Algemesí Solidari va sorprendre positivament al públic assistent a la xarrada que l’ONG va organitzar dimecres al Col·legi Rector Pesset.

En primer lloc, el president d’Algemesí Solidari Xavi Ferragud, va detallar la història de l’ONG a la ciutat i les iniciatives que va demanar en concepte d’ajuda la població de Baasneere. És a dir, la construcció d’un Pou d’Aigua, la reforma del Centre de Salut i l’edificació d’un centre de secundària.

Xavi Ferragud va explicar que a Baasneere voluntaris i membres de l’ONG estan treballant de la mateixa manera que a Algemesí. Va dir “fem el mateix que faríem per als nostres fills”. També va destacar l’intercanvi que es produeix a tots els nivells entre els veïns d’Algemesí i els del poblat de Burkina Faso amb maneres de viure el món totalment diferents. Segons va dir, un dels punts més importants és la conscienciació que es produeix en els mateixos ciutadans d’ Algemesí.

 

 

La xarrada va tindre lloc en la Sala de La Muralla del Col·legi, on es poden observar les restes de la muralla que envoltava la València medieval del segle XI. Xavi Ferragud va ressaltar el fet que la tècnica amb què està construint-se el Centre de Secundària de Baasneere és la mateixa “amb terra comprimida” que s’utilitzava fa cent anys i que ara mateix també s’està realitzant per a la construcció d’una biblioteca al Raval d’Algemesí patrocinada per l’Ajuntament de la ciutat.

En aquest sentit, l’enginyer Juan Carlos Ferragud, va explicar els temors que provocava en un principi començar una obra de tanta magnitud a Burkina Faso. Va assenyalar la voluntat demostrada pels ciutadans de Baasneere per a aconseguir els terrenys i la seua ajuda per a realitzar les peces, les rajoles de TCB, Terra Comprimida, amb què s’estan alçant els edificis.

Així mateix, es van presentar dos dels voluntaris que acudiran aquest estiu a fer el seguiment de l’edifici de l’administració i les latrines que está actualment en fase de construcció. Aquests joves, estudiants i graduats en arquitectura, treballaran de primera mà les obres.

Maria i Joan, voluntaris

Des del públic es va destacar el fet que tot el treball D’Algemesí Solidari s’estiga fent d’una manera transparent, sense desviaments de fons, ni corrupció, cosa poc habitual per les pretensions d’alguns governants que reben ajuda internacional.

El Director del Col·legi Rector Peset va destacar el paper dels ciutadans d’Algemesí en tot el que s’està aconseguint

 

 

La Xerrada es va envoltar de l’exposició de quadres i textos “Històries de Baasneere” on Xavi Ferragud reflecteix amb l’expressió dels rostres de diverses persones del poblat, la vida diària.

L’exposició romandrà oberta fins el dia 1 de maig.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.