Ja tenim una compostadora a l’Hort Urbà de la Tancadeta!

Hort urbà

Un grup d’usuaris de l’Hort ha construït una compostadora per a poder produir l’adob i la matèria que protegisca les plantes. Ara, js està tot enllestit per a una bona collita i aconseguir una salut immillorable sempre recuperant els costums del poble.

 

Des què va començar la iniciativa, l’any passat, els usuaris de La Tancadeta han apostat per el conreu d’aliments saludables i ecològics. Un tractament o un adob químic pot resultar un atac greu a la mateixa terra que s’està treballant amb estima

.

Des d’aquest punt de partida, un grup de persones es va posar mans a la feina diumenge passat, abans de l’arribada del fred, i va construir una compostadora amb fustes per a poder reciclar els residus orgànics que es generen a casa. Aquests residus, tractats com toca, seran un excel·lent fertilitzant per a la collita d’hivern.

Compost de doble eficàcia

Per a poder obtindre un bon compost, o fertilitzant, ara s’haurà d’anar treballant la matèria orgànica procedent dels residus amb els que genere el mateix hort, com ara fulles o branques, i terra.

Una volta hagen passat dos mesos, els usuaris obtindran un adob sense descompondre que es pot utilitzar com a protecció als canvis de temperatura i humitat i també per a protegir-se de les gelades o de la brossa.

En quan passen sis mesos en la compostadora se n’obtindrà un adob ja descompost, llevat d’alguns residus més durs, que és un material perfecte per a plantar o per a fertilitzar la terra.

 

Hort Urbà 1

Obrtint la Compostadora

Gaudint d’un gran dia

 

 

 

 

 

 

 

Hort solidari

A dinar al camp

Recordem que a La Tancadeta conviuen 20 usuaris o famílies que cultiven un total de 13 parcel·les. Són horts solidaris, en tant que per cada usuari que paga una quota anual s’està subvencionant la d’un altre veí de la nostra ciutat que no dispose de recursos. En aquest moment s’està treballant per a poder ampliar els horts i que més famílies d’Algemesí tinguen accés a un xicotet terreny on plantar les seues verdures o hortalisses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.