La Ruta Solidària aconsegueix reunir més d’un centenar de persones

Els carrers del centre històric d’Algemesí es van convertir la nit de divendres en una desfilada de porta en porta. Els assistents van acudir a quatre vivendes diferents on van poder degustar el menjar tradicional de  tres punts diferents de la Mediterrània: Síria, Turquia, Atenes i Algemesí.

Els voluntaris de Refugia’l, dins d’Algemesí Solidari, van elaborar dos plats diferents de cada zona i beguda.

Es va elegir Síria, d’on ja han fugit milions de persones per la guerra; Turquia on arriben confiant en pujar a un vaixell que els porte a Grècia pagant la quantitat que les màfies els demanen; Atenes on es queden ocupant cases abandonades o camps de refugiats i segueixen assetjats per les màfies i un lloc de destinació on pugen restablir la normalitat de la seua vida com pot ser Algemesí.

 

 

 

 

 

 

Les portes es van obrir per a què els participants en la ruta pogueren aportar una xicoteta contribució econòmica que servirà per a ajudar a pagar el lloguer i condicionar l’edifici a Atenes on viuran els refugiats d’una manera digna, lluny de les màfies que els assetgen.

 

La nit de divendres, com ocorre cada any per aquestes dates, s’ompli d’esdeveniments familiars i socials i, a pesar de la gran quantitat de convocatòries, un centenar de persones es va acostar a aquestes cases per a poder aportar el seu gra d’arena. Es van recaptar prop de mil euros en aquesta nit. Un grup de voluntaris acudirà en juliol a Atenes per a poder dur la recaptació que s’ha fet des de l’estiu passat amb l’organització de diverses activitats solidàries.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.