La Universitat Politècnica obri l’exposició “CONBURKINA” i oferirà una xarrada al voltant de l’arquitectura del Centre de Secundaria de Baasneere

La Universitat Politècnica obri d’aquesta manera el treball que s’està fent a Baasneere a tota la població educativa, especialment a aquelles persones que estan estudiant l’arquitectura i es veuen atretes pel món de la cooperació internacional.

L’exposició i la xarrada es realitzaran  divendres pròxim, a les 13h.

En l’exposició es podran contemplar les fotografíes i els dibuixos fets pel personal de la Universitat Politècnica durant el taller que realitzaren el mes de gener d’enguany a Baasneere per a estudiar, en el lloc,  la tècnica utilitzada per a  construir les voltes del centre de secundària que Algemesí Solidari està impulsant a Baasneere.

El complex educatiu està realitzat amb una arquitectura sostenible per a poder aprofitar la calor del sol durant l’hivern i reduir les elevades temperatures que pateix el país durant l’estiu. Per a aquesta finalitat, s’han recuperat les antigues tradicions de l’arquitectura, amb voltes, cobertes amb un sostre.

Així mateix, també van estar estudiant la manera en què els habitants de Baasneere, dirigits pels arquitectes valencians, van realitzar els blocs amb que s’han alçat les parets de l’edifici. En aquest cas, s’ha aprofitat la tradició dels poblats de la zona de realitzar blocs de terra, mesclat amb pedres i posteriorment premsats per a edificar conformar el recinte escolar i els habitacles del professorat, l’administració i latrines.