L’Assemblea general de socis de 2018 aprova la major activitat de l’ONG

La segona fase de l’escola de Baasneere, els Refugiats a Grècia, un estudi sobre la pobresa en Algemesí, l’Hort Urbà, Pobresa Zero i una campanya de revisions dentals al poblat burkinès seran els grans projectes d’Algemesí Solidari per a 2018.

L’assemblea general va aprovar divendres la gestió feta en totes les iniciatives que estan duent-se a terme. La reunió anual amb els socis va servir perquè els responsables de cada projecte explicaren amb detall cadascuna de les experiències. D’aquesta manera, els portaveus del grup “Banderes per Nepal” van explicar que les diferents campanyes de recaptació d’ajuda van sumar un total de 10 mil euros amb els quals es va construir una escola infantil, es va comprar el material d’ús escolar, el mobiliari, es va pagar el professorat i encara van costejar l’alimentació diària dels alumnes.

Els xiquets del Nepal ja tenen escola. Gràcies Algemesí

Els portaveus de Banderes per Nepal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Refugia’l va recaptar 6.500 euros amb els quals va condicionar un dels edificis ocupats, situat a ACHARNON 22, una antiga maternitat on els refugiats de totes les ètnies conviuen i disposen, gràcies als voluntaris d’Algemesí, d’habitacions netes, cuina, menjador i banys. La greu situació que es viu a Atenes ha fet que enguany, l’objectiu siga trobar un edifici on aquestes persones puguen viure millor.

També els responsables de l’Hort Urbà, La Tancadeta, d’Algemesí, van explicar l’èxit que està tenint el projecte amb totes les parcel·les ocupades. L’Hort està complint l’objectiu de ser un espai de trobada dels veïns al mateix temps que s’aprenen els cultius i una alimentació sana.

Explicant el treball a Grèci

 

Els responsables de La Tancadeta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sens dubte, allò que va causar més expectació entre els socis, va ser el treball que s’està fent a Baasneere. De primer, coneixent els campaments d’estiu que organitza el grup de joves, i que se financen ells mateixos, i després amb el gran Centre Educatiu de Secundària que este mes ha començat ja la segona fase amb la construcció de l’edifici d’administració i les latrines. Aquest projecte s’ha hagut d’ampliar per necessitats educatives i disposarà de 7 estàncies i un pati interior.

JuanVi Maravilla Responsable de l’Escola de Secundària de Baasneere

Una simulació de l’aulari i al costat el centre d’administracio que s’està construint.

 

 

 

 

El nou edifici d’administracio

 

 

 

Però el 2018 encara hi haurà més projectes que començaran aviat. Un grup d’odontòlegs, dentistes, viatjarà a Baasneere per a fer revisions als menors.

A més, a Algemesí s’està treballant per a poder realitzar un estudi sobre la pobresa que pose de manifest les carències més importants.

L’assemblea també va aprovar els comptes amb una previsió econòmica de despeses per a enguany de 91 mil euros per a enguany, cinc mil més que 2017. Pel que fa els ingressos l’any passat es va tancar amb un superàvit que servirà per a finançar els projectes d’enguany.

Leave a Reply

Your email address will not be published.