Un matí solidari al mercat

“Algemesí sempre respon” . Aquesta frase pot resumir el matí de baixes temperatures i vent polar que han viscut tant el veïnat de la ciutat com els voluntaris de Refugia’l per a recaptar diners destinats als refugiats que es troben a Grècia en unes condicions pèssimes. Tots ells han preparat un esmorzar a base de coques dolces i salades per a poder convidar als veïns del poble a conèixer els problemes existents i el treball que s’està fent a Atenes.

En l’últim any, Refugia’l va aconseguir, conjuntament amb l’ONG “Provocant la Pau”, organitzar, habilitar, netejar i involucrar socialment els refugiats que havien trobat sostre en un edifici de maternitat abandonat. Van construir la cuina, el menjador, van pintar i condicionar els quartos i van comprar articles de primera necessitat per als refugiats amb els diners recaptats a Algemesí.

 

Ara la situació d’il·legalitat amb què viuen molts d’ells junt amb la falta de llum i uns inconvenients més greus encara, fan indispensable que les famílies de refugiats troben edificis més segurs. Aquesta serà la tasca principal dels voluntaris i, segons les primeres accions que s’han fet, tot apunta que s’aconseguirà.

 

 

 

 

 

 

Aquest matí, la resposta, segons han explicat, ha sigut molt bona a pesar de l’oratge. El mercat, com a lloc de pas de tota la població, portarà noves i impactants iniciatives en un futur molt pròxim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.