El ministre d’Educació de Burkina Faso, Jean Martin Coulibaly, agraeix a Algemesí l’esforç que s’està fent per a construir l’Escola de secundària de Baasneere

El dirigent Burkinès ha assegurat que el projecte és un bon exemple de la solidaritat entre els pobles.

El ministre d’Educació ha rebut dilluns a la delegació d’Algemesí encapçalada per l’alcaldessa Marta Trenzano, els regidors Pau Montalvà i Josep Bermudez, amb diversos representants d’Algemesí Solidari, entre ells el president Xavi Ferragud i l’arquitecte de l’escola Joan Vicent Maravilla.
La comitiva va eixir dissabte de València i estarà fins divendres a la capital, Uagadougou, i a la població de Baasneere on Algemesí Solidari està construint un complex d’educació secundària del qual ja ha finalitzat la primera fase amb tres aularis. Aquest projecte té el suport de l’Ajuntament d’Algemesí, les universitats públiques valencianes (UV i UPV), a més de diverses empreses locals i altres entitats.

El ministre d’Educació, que ja va mantindre una primera entrevista amb els representants d’Algemesí Solidari, ha acollit amb satisfacció la visita de l’alcaldessa, Marta Trenzano. Trenzano ha explicat als màxims dirigents de Burkina Faso l’aposta que ha fet Algemesí per la solidaritat, l’educació i la gran aportació que també estan fent els habitants del seu país. En concret l’ensenyament en valors humans que el país centre-africà està fent arribar a la nostra ciutat a través del voluntariat i del mateix treball que s’està fent a Baasneere.

La delegació institucional d’Algemesí ha entregat al ministeri Burkinès una mostra de les tradicions d’Algemesí que conformen el Patrimoni Immaterial de la Unesco. Per la seua banda, el ministre ha incidit en què, a més del treball escolar a Baasneere que està fent Algemesí, el projecte arquitectònic és un exemple de solidaritat i un camí a seguir per a la relació entre els pobles.

Inauguració de la primera fase del complex escolar.

L’estada inclourà la inauguració de l’aulari, tres estances de l’escola, que representen la primera fase del projecte. Aquestes aules han sigut dissenyades i executades des de València. Per a la seua construcció s’ha contractat una empresa local de Burkina Faso, han col·laborat els habitants de Baasneere i un grup de voluntaris d’Algemesí ha participat en el seguiment de les obres directament en el lloc.
La delegació municipal coneixerà les obres realitzades i també el terreny on s’ha projectat la resta dels edificis que compondran el grup escolar.

Recordem que a Burkina Faso hi ha un nivell d’alfabetització del 28 per cent de la població i les autoritats estan desenvolupant un ambiciós programa d’escolarització amb la col·laboració internacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.