Mohammad Ehsan ha obtingut a Algemesí el màxim acolliment i implicació en la gira que està realitzant per tot Espanya contra l’esclavitud laboral infantil.

Ho ha destacat el portaveu de l’organització Solidaritat, que ha portat a Ehsan a l’esta espanyol, en acabar els dos actes que s’han realitzat este matí amb els joves de la ciutat.

Els joves dels Instituts de la ciutat estan treballant des de fa dies la trajectòria de l’activista paquistanès i continuaran incidint en ella durant tot el que resta de curs.

Mohammad Ehsan ha comparat l’entrada a Occident de la producció realitzada pels xiquets amb el l tràfic de drogues. Ha reclamat que s’impedisca el consum d’aquests productes, que són fabricats vulnerant la dignitat humana igual com es prohibeix l’entrada de drogues.

El paquistanès començava el matí a les 9 al Centre Polivalent, acompanyat dels representants d’Algemesí Solidari, on els esperaven els alumnes i professors de l’IES Bernat Guinovart. La sala del Polivalent ha reunit desenes de persones, inclús veïns de la ciutat que s’hi han acostat per a escoltar les experiències i peticions públiques d’Ehsan de primera mà.

En acabar, Mohammad s’ha traslladat al Saló d’Actes de l’IES Sant Vicent Ferrer, on també ha sigut rebut per nombrosos alumnes i professors. Tots ells han estat recopilant informació i treballant a classe sobre la lluita contra l’esclavitud laboral infantil i han pogut comprovar com es pot combatre des de casa canviant actituds i costums

Mohammad Ehsan porta mig segle combatent el treball infantil i oferint als menors una escola on aprendre i una vida digna.

Ell és tot un símbol de la lluita perquè els menors canvien les eines de treball per llapis o llibretes i que no siguen la moneda de canvi pels deutes dels seus progenitors.

 

Quines marques porteu al pantaló?

L’activista ha començat les seues xarrades demanant als joves que comprovaren la marca de la seua roba i descobriren en quin país s’havien confeccionat. Xina, Corea? Mohammad els ha explicat que consumir aquest tipus de productes equival a col·laborar amb l’explotació dels xiquets. S’està alimentant un desordre que hi ha establert i que no sorprèn a ningú malauradament.

En aquests països hi ha una submissió a uns costums centenari en què el teu naixement et marca la vida futura. Segons ha dit “És inconcebible que hi haja menors en un règim d’esclavitud perquè els seus pares s’endeuten per a 5 anys i acaba allargant-se el termini fins a 20 anys, entregant als menors a les màfies de fabricants”. “Mentrestant, Occident mira cap a un altre costat”. “Tenen mecanismes per a impedir-ho i no ho fan”

Mohammad els ha proposat que no consumisquen aquests productes i d’aquesta manera es puga afavorir el treball de persones madures amb un salari decent que no troben feina perquè es contracta els menors. “És necessari un canvi de pensament”

Iqbal Masih deu ser un símbol per als catòlics.

L’activista paquistanès està reclamant que el 16 d’abril siga declarat per les Nacions Unides el dia mundial contra l’esclavitud recordant la lluita del xiquet catòlic Iqbal Masih. Aquest menut va començar a treballar als 4 anys en una fàbrica de catifes per a pagar un deute familiar. Ell va fugir i va ser com un fill per a Mohammad fins que va ser assassinat per les màfies als 12 anys. Mohammad, musulmà, vol que l’església catòlica comence el procés de santificació d’Iqbal i que siga una referència per als joves catòlics. El xiquet va recórrer el món explicant als occidentals que “les catifes que vostès xafen es fan amb la suor i la sang de xiquets”

Mohammad vol, amb l’ajuda de tots, aconseguir que els xiquets siguen lliures, es deixen cuidar, siguen estimats i que eixa siga la normalitat per als 152 milions de xiquets que treballen al món segons l’Organització Mundia del Treball.

En aquests moments, l’activista ja està a Barcelona per a continuar explicant una realitat i demanant una manera de viure poc agradable a les grans institucions, empreses i consumidors. Ha promès tornar a la tardor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.