Mou-te per la Pobresa torna a concentrar les associacions esportives i festives d’Algemesí. El Dinar Solidari va posar punt i final als actes massius de Pobresa Zero.

Movent-se per a construir l’Escola de Baasneere.

El Colofó de la setmana de Pobresa Zero, dissabte 28, va omplir el poliesportiu d’activitats per a menuts i grans mentre els caminants, ciclistes i corredors recorregueren els camins de la ciutat.

Mou-te per la pobresa va comptar enguany amb la participació d’una quinzena d’associacions esportives, lúdiques i festives. Centenars de persones en mobiment.

Els primers a posar-se en moviment van ser els caminants, que de la mà del CAMA, van visitar l’Ermita de l’Hort de Porrilles, que és l’edificació que resta d’un antic conjunt de “casa de camp” de finals del XVIII.

Les bicicletes i els corredors també van ser matiners ja que la intenció era acabar al Poliesportiu, línia d’arribada, abans que el sol calfara de valent.

Dins el recinte municipal vam poder gaudir d’un partit de futbol en el camp, Handbol. Les classes de Ioga, de Ball Modern, de Tennis, l’Aqua-Sport en la piscina i la Pilota Valenciana van sumar desenes de participants de totes les edats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sumar-se a les tradicions que ens identifiquen.

Com ja és habitual, no faltaren els nostres balls. Els Bastonets van ensenyar a tots aquells que ho desitjaren diversos balls segons les tocates de tabal i dolçaina, el grup Berca va ballar jotes, valencianes o seguidilles, mentre el grup Algadins, pas per pas, explicava a tots aquells que estaven interessats en pentinar un cabell de valenciana. Aquestes activitats van atraure moltes persones d’unes altres comarques que volien observat la riquesa dels balls i allò que els envolta.

El Comerç just va oferir al públic els productes que s’elaboren en països en vies de desenvolupament. La Botiga d’Algemesí Solidari mostrava peces d’artesania, escultures o pintures, fetes pels mateixos veïns de Baasneere.

Nou.te.17 Grup Berca

 

 

 

 

 

 

Mou-Te Ball Modern

 

 

 

 

 

El Dinar Solidari

En aquesta ocasió, el dinar solidari va convocar 211 persones a les quals el president d’Algemesí Solidari , Xavi Ferragud, va donar les gràcies en nom de tots els organitzadors perquè un any més, aquests centenars de persones han ajudat a que els projectes de solidaritat vagen endavant. La recaptació voluntària de totes les activitats i del dinar servirà per a continuar el projecte del Centre de Baasneere

Mou-te Xavi Ferragud

 

De fet es va recordar que ja ha sigut inaugurat l’aulari del Centre Educatiu que s’està fent a Baasneere amb el suport de tothom, amb unes aules que ja han començat a ser utilitzades, i es va descobrir la maqueta que es correspon amb la segona fase i que acollirà l’edifici de les latrines i l’administració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.