Un nou edifici de maternitat per als refugiats a Atenes gràcies al treball col·lectiu de Refugia’l.

La unió de diverses associacions humanitàries, implicades en l’atenció als refugiats, han aconseguit llogar un immoble per allotjar les famílies que es trobaven ocupant una antiga maternitat, Acharnon.

Quan els voluntaris de Refugia’l van arribar a Atenes, es van trobar amb diversos integrants de l’ONG “Provocant la Pau”, una ONG de Terres de l’Ebre, que treballaven per a millorar i atendre la maternitat d’Acharnon. Els voluntaris i voluntàries d’Algemesí es van dedicar de valent a que els xiquets pogueren anar al col·legi, a pintar les habitacions de l’antic edifici, a fer una cuina en condicions i un menjador on les famílies refugiades convisqueren.


L’antic edifici era el blanc continuat de les màfies, que exigien diners, i de violència contra unes famílies amb dones en etapa d’embaràs o lactància.
La solució va passar per buscar un edifici a una barriada diferent on poder traslladar els refugiats i poder protegir-los.
El treball per a trobar un edifici ha sigut molt llarg, tant pel cost del lloguer com pel racisme dels llogaters a allotjar refugiats als seus immobles.

Finalment, Provocant la Pau, que es troba tot l’any a Grècia, ha aconseguit un edifici que costa 2.500 euros de lloguer al mes sufragats per la solidaritat d’institucions i ciutadans de Tarragona, Algemesí i Galícia. A aquesta causa s’estan sumat entitats de moltes ciutats de l’estat espanyol. Ara per ara, s’ha pogut pagar ja la fiança i 4 mesos de lloguer.

Refugia’l, integrat en Algemesí Solidari, porta tot l’any treballant per a aconseguir fons. En desembre, la parròquia Maria Auxiliadora, va dedicar una campanya de solidaritat i sensibilització i l’Ajuntament ha concedit una ajuda directa.

Els voluntaris de Refugia’l continuen recaptant fons per a poder atendre els refugiats i preparen l’estada a Atenes durant el proper estiu.

A Grècia continuen malvivint 60 mil refugiats que van arribar al país fugint de les guerres, instal·lats en camps i llocs abandonats. Els refugiats continuen arribant i també centenars de voluntaris acudeixen a la zona atenent les necessitats més bàsiques. Mentre, la Unió Europea segueix sense forçar a que aquestes famílies siguen reubicades en altres països i finalitze aquesta catàstrofe humanitària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.