Seguim construint a bon ritme La Segona Fase del Centre de Secundària de Baasneere

En octubre s’estrenarà l’edifici de l’administració i les latrines, una volta l’alumnat  està utilitzant  l’aulari a ple rendiment.

Ara mateix ja es poden veure alçats els murs i s’endivina la distribució dels espais que formaran aquesta segona fase del Centre Educatiu que entre tot Algemesí s’està fent possible.

Les obres de construcció han arribat pràcticament a la tercera part del que serà el complex. Els murs han sigut construïts amb els anomenats  BTC, blocs de terra i pedres premsades, els quals, com es va fer la primera fase, han sigut realitzats amb l’ajuda dels veïns de la zona.

A partir d’ara arranca el treball de major envergadura com és la construcció de les voltes que formaran el sostre. Són voltes, recordem, dissenyades per la Universitat Politècnica de València recuperant antigues tècniques per a millorar la temperatura interior de l’edifici .

Aquesta segona fase començà el mes de març i està previst que estiga operativa per al pròxim curs escolar, el mes d’octubre.

Obres en construcció:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’obra està sent construida per la mateixa empresa que va realtizar la primera fase “Concept Sarl” de Ouagadugu. Aquesta firma es va adjudicar el treball per 65 mil euros.

En les pròximes setmanes d’estiu, un grup de voluntaris valencians estudiants d’arquitectura acudiran a Baasneere per a supervisar les obres sempre en contacte amb l’equip que l’ha dissenyat.

Un gran projecte des d’Algemesí

El Centre d’Ensenyament era una petició urgent a la localitat de Baasneere on els alumnes no poden continuar estudiant en acabar la primaria perquè es veuen obligats a traslladar-se a la capital, Ouagadougou, amb només 12 anys. El perill que això comporta i la necessitat d’ajudar en els treballs del camp a la família fan que pràcticament no es continue estudiant.

Amb la inauguració de l’aulari, amb capacitat per a 180 alumnes, xiquets i joves d’un radi de 35 quilòmetres han pogut estudiar en condicions. Una vintena d’aquests menors han sigut becats per l’organització de Càritas a la zona.  Cal destacar que a Burkina Faso només 26 de cada 100 habitants estan alfabetitzats.

El curs pròxim, tant l’alumnat com el professorat i el personal administratiu podran fer escola en  unes condicions que s’acosten tot el que s’ha pogut als països desenvolupats.

Aquest projecte pertany ja a tota la ciutat que ho està fent possible. Impulsat per Algemesí Solidari, té la col·laboració econòmica de l’Ajuntament d’Algemesí, La Universitat Politècnica de València, La Universitat de València, la parròquia Maria Auxiliadora, el Col·legi Alberto Tortajada i nombroses empreses locals.

Maqueta de la Segona Fase

 

 

 

 

 

 

 

Durant tot l’any, Algemesí Solidari intenta que la nostra ciutat compartisca la inquietud de fer un món millor de la manera que tingam a la mà.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.