Tornem a Atenes per ajudar als refugiats.

Tres voluntàries d’Algemesí Solidari estaran les pròximes setmanes a Atenes per a atendre vint famílies de sis nacionalitats diferents que han arribat a la capital fugint de les guerres.  Les voluntàries de Refugia’l, integrada en Algemesí Solidari,  estan des de dijous a Atenes. El seu treball es desenvolupa en l’edifici que ha sigut llogat en col·laboració amb l’ONG “Provocant la Pau” i unes altres entitats on s’atenen les famílies refugiades amb dones embarassades o amb menuts en etapa de lactància.

Actualment, en l’edifici hi ha famílies de mitja dotzena de nacionalitats que han arribat a la capital grega fugint de la guerra, la fam i la misèria.

En aquest lloc, voluntaris de diverses organitzacions es van rellevant per a poder donar suport durant tot l’any les necessitats que se’n tenen. D’aquesta manera, s’escolaritzen els xiquets i les xiquetes, es fan tallers i s’educa amb activitats lúdiques que fan que els menors tinguen una vida el més normalitzada possible.

Així mateix, es fa un servei de guarderia mentre els pares i les mares aprenen la llengua o acudeixen al metge.

 

 

Són moltes les famílies que arriben a Atenes fugint de la por i la pobresa, embarassades o amb xiquets molt menuts. Només en agost, han sigut tres les famílies que han acudit al centre. D’aquesta forma, s’assegura una bona alimentació a les dones i els seus nadons, es facilita l’assistència sanitària i s’assessora als immigrants quant als assumptes legals i les millores educatives que necessiten per a viure en un país estranger.

REFUGIA’L porta tres anys recollint diners, roba i medecines per atendre els refugiats que acudeixen a Grècia tant a la capital, Atenes, com als camps on la vida és molt més dificil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.