No vas poder assistir a l’Assemblea General? T’ho contem tot!

Després de molt de temps sense poder reunir-nos a causa de la pandèmia, el passat divendres poguérem tornar-nos a veure a l’Assemblea General anual d’Algemesí Solidari. Ací teniu un breu resum de tot el que vam parlar.

En primer lloc, l’Assemblea començà amb la renovació de la Junta, on es proposà la nova organització en la qual Lluís Carbonell passa a ser president i Xavi Ferragud vicepresident. Moltes gràcies als dos per tot el temps, esforç i estima que heu demostrat sempre cap a l’associació i tots els seus projectes.

Després, Josep Llopis ens va presentar l’estat de comptes 2020 i la previsió de pressupost 2021. Considerem vital la transparència amb els nostres socis, perquè pugeu saber sempre on i com invertim els diners que, junts, anem aconseguint.  

Amb tot açò, arribem a una de les parts de l’Assemblea que més gaudim, on es veu tot el treball fet i fixem amb il·lusió nous objectius per complir. Van ser els voluntàris de cada projecte, qui ens va posar al dia de tot.

L’escola de Baasneere

Roser i Juan, ens presentaren amb imatges com avança la construcció de l’escola de Baasneere, parlant sobre espais, tècniques i edificis ja construïts.

Durant els últims anys, el projecte s’ha centrat en la construcció de les cases dels docents, amb un total de cinc vivendes. El pròxim curs, iniciarem la construcció de la fase IV: la biblioteca, que pretén ser l’element més icònic i destacable de tot el projecte, així com un homenatge a Juanvi Maravilla, al seu treball, esforç i dedicació per fer l’escola una realitat.

Hort Urbà “La tancadeta”

L’Hort Urbà està actualment en una fase de canvi a un nou terreny que ens ha cedit l’Ajuntament, amb possibilitat d’ampliar-lo més. Cal destacar que, aquest canvi beneficiarà el projecte, ja que ofereixt l’oportunitat d’adherir-se a la iniciativa a molts usuaris que, fins ara, estaven en llista d’espera. D’aquesta manera, el terreny passarà de 13 a 20 parcel·les.

Elba ens conta que el nou terreny ja està preparat, gràcies al treball i il·lusió els actuals voluntaris i voluntàries. I és que, l’Hort Urbà, ja és un un projecte que, a poc a poc, va donant els seus fruits i on tenim moltes esperances en que seguisca creixent cada vegada més.

Intervenció al Barri Raval de Sant Roc

Joan Nacher i Sara Forner, encarregats del projecte VIBRA Raval,  ens recordaren en què consisteix el projecte i com ha anat aquest últim trimestre. Contents pels resultats que anem obtenint, amb 1870 accions individuals, 24 accions comunitàries, 439 participants directes i 1250 gestions d’ajudes.

Et recordem que pots seguir el projecte a les xarxes socials, per estar al dia i mostrar suport a aquesta iniciativa que tant de bé fa als nostres veïns del poble.

@projecte_vibra

Refugia’l

Elna Maternity Center és un espai on moltes famílies refugiades troben l’oportunitat d’una nova vida a la seua arribada a Atenes. Durant aquest últim any, el centre ha canviat d’edifici, però no perd la seua vitalitat i segueixen proposant activitats tant en estiu com en hivern.

En aquest cas, des d’Algemesí donem suport a totes aquestes famílies, tirant una maneta amb les subvencions del menjador.

Pobresa Zero   

Al 2020 no es va poder celebrar la concentració i actes que envolten aquest dia, tot i que les activitats als centres no van parar.

Aquest any es seguirà la mateixa línia que el curs passat amb el lema de “Obrim portes” tractant l’ODS 10 i l’acollida dels emigrants i refugiats.

Per acabar, volem aprofitar per agrair a tots els socis i sòcies d’Algemesí Solidari. Gràcies per no conformar-vos en les injustícies que ens envolten i per posar, any rere any, el vostre granet d’arena per lluitar pel canvi.

Aquesta vegada no hem pogut sopar tots junts com ja era costum, però esperem que prompte puguem tindre més i més ocasions per ajuntar-nos de nou!

📸 Fotos fetes per Josep Emili, moltes gràcies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.