Gran participació a Pobresa Zero-2017 amb l’alumnat de protagonista i la participació de tothom.

La Major part dels centres educatius seguiran el projecte contra la violència fins acabar el curs.

Pobresa-Zero començava a les aules de més d’una vintena de centres educatius d’Algemesí amb un projecte, elaborat per un gran equip de mestres i pedagogs, que persegueix eradicar la violència del cada dia per a evitar la pobresa en cadascuna de les seues modalitats.

Els alumnes van estar treballant les activitats i col·locant les seues conclusions de manera plàstica en un gran mural roig. que es convertiria en la pancarta, que va portar la seua classe o el seu centre en la concentració de divendres dia 27.

Moltes de les escoles han decidit que aquest projecte continue com una manera de resoldre conflictes a les aules i a poc a poc convertir la pau en una forma de viure. Tenen previst seguir amb les activitats programades en Pobresa Zero durant la resta del curs escolar.En paral·lel, divendres dia 20 arrancaven els actes per a tot Algemesí amb la projecció d’una pel·lícula de Fernando Leon de Aranoa, “Un dia Perfecto”. El cinefòrum va reunir un bon nombre de persones que van debatre sobre les nombroses classes de violència que inclou aquest gran film desenvolupat en la guerra dels Balcans.

Ara bé, allò que més expectació va generar va ser la conferència que va oferir l’economista i prestigiós activista per la pau Arcadi Oliveres. Oliveres va posar l’accent en l’engany diari a que estem sotmesos dins la societat de consum on, tant des del poder com des de les multinacionals, es propicien els conflictes bèl·lics i acabem consumint en un dia el mateix que qualsevol persona d’un país en desenvolupament durant tres mesos

La conferència sencera la trobareu en aquesta mateix web per a poder analitzar-la amb tranquil·litat.

Arcadi Oliveres Pobresa Zero

 

 

 

 

 

 

 

 

Una mar de pancartes roges i música

La vesprada de dissabte va aparèixer amb bona part del Parc Salvador Castell, ocupat per escolars i col·lectius de tota edat, ideologia i religió pancartes a la mà, mentre a la Plaça Major, es preparava el final de la gran festa. Banderoles contra la pobresa, productes de comerç just i de Baasneere, els voluntaris de Càritas recollint aliments per a l’Economat, les dos muixerangues faixes a la mà i els músics preparant instruments.

La desfilada dels centres educatius va arrancar per tot el “Carrer Passeig”, Carrer Muntanya fins a la plaça acompanyats de l’Escola Musical de Tabal i Dolçaina, La Colla d’Algemesí, els cabuts del Berca o Trabukatu. Van ser rebuts per les dos colles muixerangueres i a l’escenari Mar Nàcher i Rafa Adam van tancar en una gran caixa tot allò que els xiquets ja havien treballat a classe: la fam, la pobresa, el menyspreu…

Una coreografia dels xiquets i xiquetes de l’Escola Blasco Ibañez amb la música de Nius de Nit i les dos Muixerangues amunt van tancar la jornada.

 

 

 

 

pobresa zero 2017

 

 

 

 

 

 

Mou-te per la Pobresa va atraure la participació de centenars de persones.

A banda de la participació durant tots els actes de Pobresa Zero, l’última jornada és quan es desenvolupa el tradicional “Mou-te” . És en aquest matí on tots els ciutadans van tindre l’oportunitat de contribuir amb la voluntat a la construcció del centre escolar que s’està construint en Baasneere. Una quinzena d’entitats van fer els seus tallers gratuítament a canvi de la voluntat o un preu mínim dels participants.

A les 9 del matí de dissabte ja estaven preparats grups decidits a fer quilòmetres caminant, en bicicleta o corrent. Un poc més tard es va poder gaudir de fer ioga, ball modern, ball tradicional, el ball dels bastonets, jugar a futbol, a pilota, a Handbol, a tennis, aqua-sport o aprendre a fer pentinats de valenciana.

La setmana va concloure amb un gran dinar solidari amb una espectacular paella en el Poliesportiu Municipal.

 

 

 

 

 

 

La Setmana de Pobresa Zero ha aconseguit moure tots els col·lectius d’Algemesí. La següent cita la tenim molt prompte a Baasneere, a Burkina Faso i al mateix Algemesí on es detallarà el treball que està fent el grup “Refugia’l” amb les persones que fugen de la guerra i es troben a Grècia.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.