Iniciem la construcció de la tercera fase de l’escola de secundària de Baasneere

A Baasneere, ja han començat a treballar en la tercera fase de l’escola. Aquesta, consisteix en l’agrupació de les 5 vivendes per als professors de l’escola, organitzades formant un cercle. Amb això, busquem crear una zona comuna, un espai per compartir amb la resta de les famílies.

El sistema de construcció és el mateix en el qual s’han desenvolupat la resta d’edificis de l’escola. Des de l’inici, hem apostat per un sistema que intenta aprofitar les condicions climatològiques de Burkina Faso, a més d’utilitzar principalment materials naturals com la terra. Amb això, busquem causar un baix impacte sobre l’entorn i ser el més sostenible possible.

El grup de voluntaris arquitectes d’Algemesí Solidari s’ha encarregat durant els últims mesos de preparar tots els plànols necessaris. Ara són els nostres germans de Baasneere els encarregats de fer realitat aquesta nova etapa.

Com ja sabeu, aquesta és una part d’un gran projecte, que s’inicià amb l’aulari, seguit per l’edifici d’administració. Després del treball que ara s’ha iniciat, quedarà una última fase amb el laboratori i biblioteca de l’escola, sent aquesta última l’edifici més simbòlic de tot el projecte.