Pobresa Zero

L’associació Algemesí Solidari ha estat vinculada a la Plataforma Pobresa Zero des dels seus inicis. Una plataforma que no ha fet més que créixer. Ningú pot dubtar de l’increment de la força que cada any han pres les activitats al voltant de la setmana dedicada a la sensibilització en la lluita contra la pobresa a Algemesí. Més grups, més persones, més implicació… Fonamental en la transformació progressiva de la nostra injusta realitat.

Des de 2007, Algemesí Solidari col·labora amb la Plataforma Pobresa Zero d’Algemesí, integrada per 75 associacions locals, en la realització de diferents activitats al voltant del 17 d’octubre, dia mundial contra la pobresa. Aquestes accions estan encarades a la sensibilització dels nostres governants, institucions públiques i privades, i de tot el veïnat, per a la consecució dels Objectius del Mil·lenni. L’objectiu principal dels actes programats és conscienciar-nos tots que un altre món més just i solidari és necessari, i és possible; que entre tots, a poc a poc, amb xicotets canvis en les nostres vides, el podem fer una realitat. Cal agrair i reconèixer el recolzament i treball que fan moltes persones i agrupacions algemesinenques per tal de mantindre viva la fe en aquests objectius, tot col·laborant en la preparació de les activitats que es planifiquen. Però, molt especialment, s’ha de remarcar la feina que des de les escoles es fa al voltant d’aquesta data, amb sessions concretes de treball amb els xiquets sobre d’algun dels Objectius del Mil·lenni, i la participació en la concentració que es fa cada any a la Plaça Major.

Portem set anys duent a terme una sèrie d’activitats al voltant de la setmana de Pobresa Zero, amb una mateixa estructura, i amb uns continguts al voltant de la sensibilització per a la consecució dels Objectius del Mil·lenni. Però, sobretot, fent una major incidència en tots els col·legis, escoles de primària i infantils del nostre poble.

Des de 2011 i dins les activitats de Pobresa Zero, organitzem una jornada lúdica i esportiva amb diferents agrupacions de la nostra ciutat, en la que cada grup prepara una activitat pròpia i convida a la participació, tot donant a entendre que ens moguem per un món diferent, més just i solidari. Estes activitats es fan en dissabte i comptem amb una paella solidària, en la qual participen totes les agrupacions i està oberta a tot el poble. Els grups que sovint han participat de les diferents activitats organitzades han sigut: Escoles i Escoletes del poble, L’Ullal Cultural, Confiteor, La Casa Cantonera, Caritas interparroquial, Trabukatu, Grup de dances Berca, CAMA, Escola de tabal i dolçaina, Muixeranga d’Algemesí, Nova Muixeranga, Fotoaficcionats, Bastonets d’Algemesí, Panchos Bike, Club Squash, Handbol Maristes, Tortuga Club, Piscina Coberta, Escola Triatló Vialterra Algemesí, Zumba amb Toñi Casas, Taichi amb Carlos Sabater, La Llar de les Sensacions, Tomiki Aikido Daiku Kan, Racing Algemesí, Ames de casa, Amics de la pilota, Toldos López i el Cantacançons Dani Miquel.