Algemesí Solidari

Qui som i què fem

Treballem junts per un món més just

Les situacions d’empobriment en àmplies zones del nostre planeta es deuen a un desenvolupament desigual i insolidari. Les normes del comerç i de les finances, el deute extern, la fam extrema o els conflictes bèl·lics, les catàstrofes naturals, com terratrèmols i huracans, i el model de desenvolupament insostenible del països rics són causes de les situacions de pobresa en què viuen tants pobles i països.

L’associació té la voluntat de fer sensible el nostre poble enfront de les realitats d’injustícia i desigualtat del món, i pretén promoure i incentivar projectes i accions encarades a aconseguir un món més fratern, just i solidari en general, i en particular a la cooperació al desenvolupament descentralitzada i les ajudes d’emergència.

Des de l’any 2010, i a partir de la Plataforma Pobresa Zero d’Algemesí, hem aconseguit per mitjà del nostre Ajuntament l’agermanament institucional amb el poblat de Baasneere, que pertany a Kaya, ubicat en la província de Samantenga, en Burkina Faso. Les intencions que ens han mogut han estat continuar en les tasques de sensibilització en el nostre poble sobre les desigualtats i també sobre les necessitats de canvis que deguem promoure des de les nostres pròpies realitats, de promoure projectes concrets de desenvolupament en Baasneere i de propiciar el contacte i la relació entre els habitants d’ambdós pobles.

Constitueixen els fins de l’Associació:

  1. Fer que el municipi d’Algemesí siga més sensible a les injustícies i les desigualtats dels nostre món.
  2. Conscienciar-nos de la limitació dels recursos naturals i apostar per un model de desenvolupament sostenible, que no degrade la natura i que garantisca també el desenvolupament de les generacions futures.
  3. Canviar actituds i comportaments, tant personalment com col·lectiva, per a aconseguir un món més fratern, just i solidari.
  4. Aprendre d’altres pobles i cultures diferents que enriqueixen la nostra, i que ens qüestionen el nostre estil de vida.
  5. Actuar contra les causes de la pobresa i propiciar el desenvolupament social dels pobles.
  6. Promoure activitats de sensibilització i educació per a la justícia, la pau i la solidaritat.
  7. Organitzar i realitzar accions de cooperació per al desenvolupament i la solidaritat amb els pobles necessitats, tenint en compte la seua identitat cultural, la perspectiva de gènere i el respecte al medi ambient, mitjançant programes i projectes comuns.

Les cares d’Algemesí Solidari