“Tigernut. La pàtria de les dones íntegres” Un superaliment. Una estafa internacional massiva.

Projecció del documental “Tigernut. La pàtria de les dones íntegres”, el dijous 9 de maig a la  la Sala Vicent Castell de la Biblioteca Municipal a les 19.00h. La pàtria de les dones íntegres”. Un documental valencià, rodat a Burkina Faso, Mali i Espanya en el que es mostra, guanyador de diversos premis a nivell internacional.

‘Tigernut la pàtria de les dones íntegres’ és una recerca que destapa una suposada trama internacional de corrupció i abusos de companyies europees que espolien recursos a Àfrica sobre la xufa, el nou “Super Food” o Súper Aliment de moda en les dietes saludables ecològiques i veganas de mig món. Una guerra comercial a escala mundial s’ha deslligat pel control i distribució del nou Súper Aliment saludable de moda, els “tigernuts” (xufes).

Un venedor ambulant d’orxata descobreix una presumpta i generalitzada estafa internacional en l’explotació i comercialització de la xufa. A petició dels agricultors de la regió, emprèn un trepidant viatge a Àfrica per a investigar l’origen de la xufa d’un fosc entramat d’empreses valencianes que està guanyant milions de dòlars.

Escandalitzat davant el que va esbrinant, un viatge que anava a durar una setmana es converteix en una aventura en la qual recorre de 3.000 km travessant zones de gran risc a la recerca de respostes que destapen les incògnites que han de ser resoltes. Testimoniatges sorprenents… Pel camí, milers de famílies víctimes d’aqueixa trama lluiten per trobar una solució justa a través d’iniciatives com la cooperativa Mousso Faso després de 20 anys d’espoli sistemàtic de la seua terra.

https://vimeo.com/